Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
[WYWIAD - #1] ScaNn3r | Dalszy rozwój serwera, plany, kilka zdań o przyszłości
drevovsky Offline
Grafik

Graficy
Wczoraj, 04:56 PM
[Obrazek: mEEwQSn.png]

Drodzy gracze! Najwyższa pora przestawić Wam pierwszy rodzaj naszych działań w frakcji Weazel News!

Uruchamiamy cykl rozmów, w których będziemy przybliżać Wam postacie tworzące naszą społeczność, ich historię, zaplecze działania oraz plan na przyszłość. Na pierwszy ogień idzie postać wyjątkowa – założyciel serwera ScaNn3r który zgodził się przełamać lody i jako pierwszy stanąć w ogniu naszych pytań.

drevovsky: Jak zrodził się pomysł na stworzenie GrandTruck na absolutnie innej platformie i co było główną inspiracją do połączenia Roleplayu ze światem wirtualnego transportu?

ScaNn3r: Pomysł zrodził się już przeszło 7-8 lat temu, przy wstępnych rozmowach z "DjEnzo" - na tamten moment realizacja była niepewna i raczej niemożliwa. Nie mam pojęcia szczerze mówiąc kto zapoczątkował serwery Truck-RP. Myślę, że był to ktoś z zagranicy a zatem oni stali się inspiracją. Nigdy nie przepadałem ze zmuszaniem do niewychodzenia z roli przez cały czas grania oraz nie przepadałem za serwerami DM, dlatego Truck-RP jest idealnym rozwiązaniem.

drevovsky: Co według Ciebie wyróżnia GrandTruck na tle innych serwerów transportowych czy ogólnych serwerów RP?

ScaNn3r: Wyróżnia nas stabilność, projekty prowadzone z moim udziałem są zawsze długoterminowe, dlatego nie istnieje obawa przed nagłym zamknięciem projektu. Skryptowo myślę, że częste aktualizacje to też spory atut i coś co wyróżnia serwer na tle konkurencji.

drevovsky: Jak wyglądały początki projektu i z jakimi największymi wyzwaniami musiałeś się zmierzyć na starcie?

ScaNn3r: Po oficjalnej zapowiedzi, początki były straszne, przeskakiwanie z platformy na platformę i szukanie ludzi do pomocy, więc można powiedzieć że 2 lata to była nauka i oswojenie się z GTA V. Pomijając naukę nowego środowiska, ogromną barierą jest czas, mam bardzo dużą ilość obowiązków co znacząco przekłada się na to że doba nie starcza na ogarnięcie wszystkiego.

drevovsky: Na czym skupia się obecnie zespół deweloperski i jakich nowości gracze mogą spodziewać się w najbliższych aktualizacjach?

ScaNn3r: Zespołu nie ma, zajmuje się serwerem od strony kodu sam. Myślę, że możliwość kupna swojej stacji i dostarczanie paliw do nich to dobra informacja na początek.

drevovsky: Społeczność to serce każdego serwera. Jak oceniasz poziom rozgrywki pod kątem graczy i zaangażowanie w rozwój serwera?

ScaNn3r: Myślę, że idzie to w bardzo dobrą stronę, wiadomo że społeczność GTA V kompletnie nie jest nauczona tego typu serwerów, więc ciężko się pozyskuje graczy stricte z serwerów RP, ale frekwencja i zaangażowanie graczy jest w fazie wzrostu co buduje stabilną społeczność.

drevovsky: Gdzie widzisz projekt GrandTruck za rok lub dwa lata? Jakie są Wasze długofalowe cele?

ScaNn3r: Widzę go tam gdzie będą go widzieli gracze, bo każdy ma wpływ na to w jaką stronę pójdzie projekt i ilu graczy będzie miał.

drevovsky: Co chciałbyś przekazać obecnym oraz przyszłym graczom GrandTruck za pośrednictwem Weazel News?

ScaNn3r: Nowym, to koniecznie poświęcić dzień-dwa na zaznajomienie się z serwerem, nie bójcie się pytać. Obecnych mogę pozdrowić cieplutko ?

Dziękujemy wszystkim za poświęcony czas i przeczytanie tego materiału! Mamy nadzieję, że nowa seria przypadła Wam do gustu i pozwoliła lepiej poznać ScaNn3r

Wielkie dzięki dla całej społeczności za wsparcie – to dla Was tworzymy te treści. Dajcie znać w komentarzach, jak oceniacie ten format oraz jaką postać chcielibyście zobaczyć jako kolejną.

Do zobaczenia w kolejnym wydaniu,
Ekipa Weazel News

[Obrazek: OCUO8hX.png]

Gracz GrandTruck od 16.06.2026
Grafik GrandTruck od 21.06.2026
Kierowca Grand Logistics od 05.07.2026
Redaktor Naczelny Weazel News od 27.09.2026
(Ten post był ostatnio modyfikowany: Wczoraj, 04:58 PM przez drevovsky.)

Skocz do:

Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Kontakt | GrandTruck - forum serwera | Wróć do góry | | Wersja bez grafiki | RSS