Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
[BŁĄD] Brak możliwości odczepiania pojazdów/naczep klawiszem H
Ananas Offline
Użytkownik

*
09-28-2026, 07:06 PM
Opis błędu:
Na początku mojej gry na serwerze pamiętam, że przytrzymanie klawisza H pozwalało na odczepienie naczepy od ciężarówki. Ta sama funkcja działała również w przypadku holowników, gdzie przytrzymanie H umożliwiało odczepienie transportowanego pojazdu.
Obecnie po naciśnięciu H uruchamiane są jedynie światła, natomiast możliwość odczepienia pojazdu/naczepy w ten sposób zniknęła.
Rozmawiałem na ten temat z Rojkiem, który zwrócił uwagę, że możliwe, iż funkcja została usunięta przy okazji zmian dotyczących świateł w pojazdach policyjnych. Nie wiem jednak, czy rzeczywiście jest to przyczyna.
Problem:
Brak możliwości łatwego odczepienia pojazdu z holownika jest szczególnie uciążliwy podczas pracy Pomocy Drogowej. Często, aby odczepić pojazd, trzeba odpowiednio złamać holownikiem/ciężarówkę by odczepić.
Propozycja rozwiązania:
Proszę o sprawdzenie, czy możliwość odczepiania pojazdów/naczep została przypadkowo usunięta lub zmieniona. Jeżeli tak, warto byłoby przywrócić tę funkcję albo przypisać jej osobny klawisz, który nie koliduje z obsługą świateł.
Najważniejsze byłoby przywrócenie możliwości wygodnego odczepiania pojazdu od holownika oraz naczepy od ciężarówki.

Skocz do:

Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Kontakt | GrandTruck - forum serwera | Wróć do góry | | Wersja bez grafiki | RSS