Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podanie na moderatora Rochan95
Rochan95 Online
Nowy

*
Wczoraj, 09:23 PM
IMIĘ:
Krzysiek
Doświadczenie w pracy moderatora:
Nie miałem jeszcze okazji pełnić funkcji moderatora na żadnym serwerze, jednak jestem osobą, która bardzo szybko się uczy i nie boi się nowych obowiązków. Zdaję sobie sprawę, że funkcja moderatora wiąże się z odpowiedzialnością, bezstronnością, znajomością regulaminu oraz umiejętnością odpowiedniego podejścia do różnych osób i sytuacji. Jestem gotowy poświęcić czas na naukę i zdobywanie doświadczenia, a przede wszystkim słuchać bardziej doświadczonych członków administracji i wyciągać wnioski z ich wskazówek.
Doświadczenie na naszym serwerze:
Na serwerze spędziłem już ponad 600 godzin, dzięki czemu bardzo dobrze znam jego klimat, społeczność oraz sposób funkcjonowania. Pełnie również funkcję Dyrektora Służb Ratunkowych, która nauczyła mnie odpowiedzialności, organizacji i współpracy z innymi graczami.
Często pomagam innym, odpowiadam na pytania i staram się, żeby nowi gracze nie czuli się zagubieni po wejściu na serwer. Uważam, że właśnie kontakt ze społecznością jest jednym z najważniejszych elementów pracy moderatora.
Dlaczego ty:
Chciałbym spróbować swoich sił jako moderator przede wszystkim dlatego, że lubię pomagać innym i zależy mi na tym serwerze. Nie traktuję tej rangi jako samego wyróżnienia czy dodatkowej ikonki przy nicku. Chciałbym realnie dołożyć swoją cegiełkę do jego dalszego rozwoju.
Jestem osobą kontaktową, otwartą i bez problemu nawiązuję kontakt zarówno z nowymi, jak i stałymi graczami. Nie mam problemu z odpowiadaniem na pytania, tłumaczeniem zasad czy pomaganiem komuś, kto dopiero zaczyna swoją przygodę na serwerze.
Spędzam na serwerze naprawdę dużo czasu — często można mnie spotkać od rana aż do późnych godzin nocnych. Dzięki temu mam możliwość reagowania również w godzinach, w których może być mniej osób z administracji. Mam również cały czas włączone powiadomienia na Discordzie, więc staram się być na bieżąco z tym, co dzieje się na serwerze i w społeczności.
Jestem również osobą, która lubi testować nowe rozwiązania i zwracać uwagę na szczegóły. Podczas gry często zauważam różnego rodzaju niedociągnięcia, błędy czy rzeczy, które można byłoby poprawić albo zrobić wygodniej dla graczy. Mam sporo własnych pomysłów i chętnie dzieliłbym się nimi z administracją, oczywiście z poszanowaniem jej decyzji.
Wiem też, że moderator nie powinien szukać problemów na siłę. Najważniejsze jest dla mnie spokojne podejście, kultura osobista i próba rozwiązania sytuacji w taki sposób, żeby niepotrzebnie nie eskalować konfliktów. Potrafię przyznać się do błędu i wyciągnąć z niego wnioski.
Co chciał byś zmienić:
Nie uważam, że na serwerze trzeba robić rewolucję. Wręcz przeciwnie — serwer bardzo szybko się rozwija i widać, że administracja cały czas pracuje nad jego ulepszaniem.
Jedną z rzeczy, które czasami rzucają mi się w oczy, jest dostępność moderatorów. Zdarzają się momenty, w których gracze potrzebują pomocy, a nie zawsze jest ktoś dostępny, kto może szybko zareagować. Jeśli dostałbym szansę, chciałbym właśnie w tym aspekcie pomóc.
Poza tym chciałbym być osobą, która nie tylko reaguje na zgłoszenia, ale również sama zauważa rzeczy wymagające poprawy. Dzięki dużej ilości czasu spędzanego na serwerze mam możliwość obserwowania go z perspektywy zwykłego gracza i wychwytywania rzeczy, których czasami można nie zauważyć z poziomu samej administracji.
Ile możesz poświęcić czasu na zajmowanie się serwerem:
Realnie jestem w stanie poświęcić około 3–4 godzin dziennie, a w wielu dniach nawet więcej. Aktualnie mam dość dużo wolnego czasu, dlatego bardzo często jestem dostępny na serwerze od rana do późnych godzin wieczornych.
Nie ograniczałbym swojej aktywności wyłącznie do samej gry. Mam również stale włączone powiadomienia na Discordzie, dlatego w razie potrzeby mogę być dostępny również tam. Czytam wiadomości i staram się być na bieżąco z tym, co dzieje się wśród społeczności.
Kilka zdań o sobie:
Jestem osobą, która przede wszystkim lubi ludzi, gry i dobrą atmosferę. Wolny czas najczęściej spędzam przy grach, a serwer jest miejscem, na którym naprawdę lubię przebywać. Interesuję się również motoryzacją, komputerami, szczególnie sprzętem komputerowym, oraz muzyką.
Jestem raczej osobą kontaktową i nie mam problemu z rozmową z ludźmi, nawet jeśli wcześniej ich nie znałem. Lubię pomagać, gdy ktoś czegoś nie wie, i nie przeszkadza mi tłumaczenie czegoś kilka razy, jeśli dzięki temu nowy gracz będzie mógł lepiej odnaleźć się na serwerze.
Mam również sporo pomysłów i lubię obserwować, jak można coś ulepszyć. Często podczas zwykłej gry zwracam uwagę na różne szczegóły, niedociągnięcia czy rzeczy, które mogłyby działać lepiej. Lubię również testować różne rozwiązania i sprawdzać, jak zachowują się w praktyce.
Przede wszystkim jednak jestem osobą, która naprawdę dużo czasu spędza na tym serwerze. Nie pojawiam się tutaj tylko na chwilę — można mnie spotkać praktycznie przez większą część dnia. Dzięki temu znam zarówno pozytywne strony serwera, jak i problemy, z którymi czasami spotykają się gracze.
Chciałbym wykorzystać swoje doświadczenie jako gracz, znajomość serwera i dużą dostępność, żeby zrobić coś dobrego dla społeczności. Wiem, że nie mam jeszcze doświadczenia jako moderator, ale jestem gotowy się nauczyć, słuchać bardziej doświadczonych osób i przede wszystkim sumiennie wykonywać powierzone mi obowiązki.
Ilość score na serwerze:
W maksie 180k, obecnie 38k
Ilość przegranych godzin na serwerze:
632h
UID konta na serwerze:

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2 godzin(y) temu przez Rochan95.)

Skocz do:

Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Kontakt | GrandTruck - forum serwera | Wróć do góry | | Wersja bez grafiki | RSS