Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podanie na stanowisko Dyrektora Pomocy Drogowej - Ananas15911
Ananas Offline
Użytkownik

*
5 godzin(y) temu
Podanie na stanowisko Dyrektora Pomocy Drogowej
Witam, Ananas15911, lat 33 (czekam na ukrzyżowanie xD).

Postanowiłem zgłosić swoją kandydaturę na stanowisko Dyrektora Pomocy Drogowej. Nie będę tutaj pisał, że mam gotowy plan na wywrócenie całej frakcji do góry nogami, bo zwyczajnie tak nie jest. Mam za to trochę doświadczenia w prowadzeniu ludzi, kilka własnych przemyśleń i przede wszystkim czas, który mogę poświęcić na rozwój tej frakcji.

Trochę o mnie i moim doświadczeniu
Swoją przygodę z grami sieciowymi zacząłem już w 2013 roku, między innymi od World of Tanks i War Thunder. Przez te wszystkie lata przewinąłem się przez różne klany, więc miałem okazję zobaczyć, jak wygląda ich funkcjonowanie od strony zwykłego członka. Później sam założyłem klan w War Thunder i mogłem się przekonać, że zarządzanie grupą wygląda trochę inaczej, kiedy to na Tobie spoczywa odpowiedzialność za jej funkcjonowanie.
W 2019 roku trafiłem na projekt FireLife, gdzie razem ze znajomymi założyliśmy organizację. Początkowo nie spodziewaliśmy się, że tak się rozwinie, a ostatecznie funkcjonowała przez około trzy lata. W późniejszym okresie przejąłem jej prowadzenie i starałem się robić to w taki sposób, żeby nie wszystko zależało tylko ode mnie. Zależało mi na tym, żeby ludzie mogli się wypowiedzieć, przedstawić swoje pomysły i mieć wpływ na to, co robimy dalej.
Później przyszedł czas na Majestic, na który miałem wpaść tylko na chwilę. Jak widać, ta chwila trochę się przedłużyła, bo zostałem na kolejne lata. Przez ten czas sporo uwagi poświęciłem naszej rodzinie, która 16 października będzie obchodzić 1500 dni istnienia. Jesteśmy dziewiątą najstarszą aktywną rodziną na serwerze, więc trochę wspólnych historii już za nami.

Oczywiście nie zawsze było kolorowo. Były wzloty, upadki, kłótnie i różnice zdań, bo każdy ma swój charakter i swoje podejście do różnych spraw. Myślę jednak, że właśnie takie doświadczenia uczą człowieka najwięcej. Z czasem nauczyłem się, że nie ma sensu podejmować każdej decyzji samemu, skoro można porozmawiać z ludźmi, którzy również mają coś do powiedzenia i mogą wnieść coś wartościowego.
Nie jestem osobą, która zawsze będzie mówiła to, co inni chcą usłyszeć. Bywam bezpośredni i czasami za mocno wyrażam swoje zdanie, ale staram się nad tym panować. Miałem też styczność z działem dyscyplinarnym AIAD, gdzie trzeba było rozmawiać z ludźmi, wyjaśniać im popełnione błędy, a czasami podejmować trudniejsze decyzje dotyczące ich dalszej obecności we frakcji.

Dlaczego akurat Pomoc Drogowa?
Po odejściu z LSPD zdecydowałem się przejść do Pomocy Drogowej i szczerze mówiąc, dało mi to trochę nowej motywacji do gry. Z czasem dostałem możliwość zajmowania się również tuningiem i przeglądami pojazdów, co urozmaiciło mi rozgrywkę.
Nie ukrywam jednak, że po dłuższym czasie samo czyszczenie plam czy obsługiwanie pojedynczych zgłoszeń potrafi być monotonne. Brakuje mi chyba przede wszystkim większego kontaktu między pracownikami.
Mam wrażenie, że moglibyśmy częściej spotykać się w większym gronie i po prostu wspólnie coś porobić. Wiadomo, każdy ma swoje firmy i inne obowiązki, więc nie zawsze jest na to czas. Mimo wszystko myślę, że warto byłoby trochę bardziej zintegrować naszą ekipę.

Co chciałbym zmienić?
Gdybym został wybrany, zacząłbym właśnie od integracji. Chciałbym zorganizować spotkanie, porozmawiać z pracownikami i dowiedzieć się, jak oni widzą obecną sytuację oraz co sami chcieliby zmienić. Nie chcę przychodzić i narzucać wszystkim swojej wizji, bo przecież pomysły mogą wychodzić również od osób, które na co dzień wykonują zwykłe obowiązki.
Oprócz tego chciałbym popracować nad aktywnością i organizacją służby, a także pomyśleć o wspólnych akcjach czy lepszej współpracy z innymi frakcjami. Nie chodzi mi o to, żeby każdy siedział godzinami na służbie tylko po to, żeby nabić aktywność. Bardziej zależy mi na tym, żeby frakcja faktycznie żyła, a ludzie mieli powód, żeby do niej wracać.
Mam też trochę doświadczenia w zgłaszaniu propozycji i błędów dotyczących serwera. Wiem, że nie wszystko da się wprowadzić od razu i że osoby zajmujące się skryptami mają na głowie znacznie więcej niż tylko jedną frakcję. Mimo to, jeśli pojawią się pomysły, które rzeczywiście mogą ułatwić nam pracę, chciałbym je przedstawić i spróbować doprowadzić do ich realizacji.

Co mogę zaoferować od siebie?
Nie będę ukrywał, że panelu zarządzania Pomocą Drogową jeszcze nie znam. Jeśli otrzymałbym tę szansę, musiałbym poświęcić trochę czasu, żeby zapoznać się z jego działaniem. Myślę jednak, że można się tego nauczyć, a doświadczenie w prowadzeniu ludzi i organizowaniu pracy już mam.
Mam również możliwość poświęcenia sporej ilości czasu na grę i chciałbym wykorzystać go w czymś konkretnym. Nie zależy mi na samym stanowisku czy randze przed nickiem. Chciałbym po prostu zrobić coś dobrego dla Pomocy Drogowej i sprawić, żeby obecni oraz przyszli pracownicy dobrze się tutaj czuli.

Na zakończenie
Nie obiecuję, że wszystko zmieni się z dnia na dzień. Chciałbym najpierw poznać sytuację od strony zarządzania, porozmawiać z ludźmi i stopniowo wprowadzać zmiany tam, gdzie faktycznie będą potrzebne.
Mam doświadczenie w prowadzeniu społeczności przez kilka lat, wiem, że czasami trzeba pójść na kompromis, a czasami podjąć trudną decyzję. Nie uważam, że zawsze będę miał rację, dlatego zależy mi na współpracy i możliwości wysłuchania również innych osób.
Jeśli otrzymam taką szansę, postaram się wykorzystać ją najlepiej, jak potrafię.
Dziękuję za poświęcony czas i rozpatrzenie mojej kandydatury.

Pozdrawiam!
Ananas15911

Skocz do:

Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Kontakt | GrandTruck - forum serwera | Wróć do góry | | Wersja bez grafiki | RSS