GrandTruck - forum serwera
Podanie na dyrektora służb ratunkowych - Wersja do druku

+- GrandTruck - forum serwera (https://forum.grandtruck.pl)
+-- Dział: Archiwum (https://forum.grandtruck.pl/forumdisplay.php?fid=44)
+--- Dział: Archiwum (https://forum.grandtruck.pl/forumdisplay.php?fid=46)
+--- Wątek: Podanie na dyrektora służb ratunkowych (/showthread.php?tid=430)

Podanie na dyrektora służb ratunkowych - Mixer - 06-25-2026

[Obrazek: 8devDMv.png]

Dzień dobry, cześć!
Dziś zaprezentuję moją wizję na frakcję służb ratowniczych. W mniejszym lub większym skrócie opiszę to, co chcę wprowadzić, i przy okazji opowiem trochę o sobie.

Nowe systemy
O ile sam nie jestem odpowiedzialny za skryptową stronę serwera, tak dołożę wszelkich starań, aby na przestrzeni czasu pojawiły się systemy, które urozmaicą pracę w służbach. Mowa tu między innymi o propozycji, którą składałem jakiś czas temu: NPC, do których jeździmy na wezwania, nieważne czy będą to pożary, wypadki drogowe, czy inne sytuacje. NPC to oczywiście nie jest jedyna opcja, bo jest masa fajnych skryptów, które można wprowadzić.

Dalej, proponuję rozwiązanie znane z dawnych czasów na GT. Kiedy gracz otrzymywał status BW, służby były automatycznie informowane o zdarzeniu. Można to połączyć z obecnym systemem wezwań w taki sposób, że medyk dostaje zlecenie, które może przyjąć lub odrzucić. Dlaczego miałby je odrzucić? Bo może być akurat zajęty innym wezwaniem. W momencie odrzucenia graczowi ze statusem BW skracałby się czas do wstania, dzięki czemu nikt nie utknie bez pomocy, gdy żaden medyk nie jest dostępny.

Dobra współpraca z graczami i innymi frakcjami
Coś, co na pewno chcę ograniczyć, to RP w stylu „/me podaje lekarstwo", „/me krwawi". Zanim przejdę dalej, wiem, że są osoby, które nie mają chęci grać 10-minutowego leczenia lub reanimacji po BW, i to też mam na uwadze. Dlatego uważam, że RP trzeba dopasować do konkretnej sytuacji i gracza, ale nawet jeśli będzie to ktoś, kto chce szybko wstać po BW, to niech ten roleplay w wydaniu służb ma ręce i nogi.
Zależy mi na tym, żeby służby nie kojarzyły się jako jedna z najnudniejszych frakcji, bo uważam, że mają naprawdę ukryty potencjał. Oprócz zabezpieczania eventów, konwojów itd. dobrze będzie współpracować z innymi frakcjami, czy to z policją po pościgach i wbiciu komuś BW, czy z pomocą drogową przy wypadkach. Na wszystko można przygotować fajny system albo odgrywać odpowiednie RP, żeby każdy był zadowolony.
Dlatego jako Dyrektor chcę postawić na jakość tego RP i pokazać, że służby mogą być jedną z fajniejszych frakcji na serwerze, a nie tą, którą wszyscy omijają. Wiem, że to wymaga zaangażowania, i jestem na to gotowy.

Dopasowanie frakcji do potrzeb osób, które chcą w niej grać
Uważam to za jeden z ważniejszych punktów, bo frakcja nie jest dla mnie, tylko dla ludzi, którzy chcą spędzać czas na skinie. Moim zadaniem jest stworzyć środowisko, które będzie sprawiać im przyjemność. Nie chcę wprowadzać sztywnych ograniczeń, bo GT to wciąż tylko gra, w której często spędzamy czas po pracy i codziennych obowiązkach. Oczywiście luźniejsze podejście nie oznacza chaosu. Wierzę, że na przestrzeni tygodni w dobry sposób przedstawię moją wizję.

Podział na zespoły
Fajnie by było, gdyby służby nie były jedną wielką grupą, w której każdy robi wszystko, tylko żeby pojawił się podział na konkretne zespoły. Mam tu na myśli zespół ratownictwa medycznego, straż pożarną oraz LPR, czyli lotnicze pogotowie ratunkowe. Oczywiście jeśli na służbie będzie jeden gracz będzie on pełnił funkcję ogólną. Tak samo - jeśli ktoś będzie chciał grać w sposób elastyczny, umożliwię mu to w zdrowy i normalny sposób, ale bez samowolki. 

Na zakończenie coś o mnie
Mam na imię Mikołaj i mam 25 lat (jeszcze przez 3 miesiące). Na co dzień szkolę się na pilota, póki co mam przyjemność latać Cessną 152. Gdzieś w przyszłości jest to mój domyślny plan na życie (realnie od 3 do 5 lat). Na licencję trzeba jakoś zarobić, dlatego w wolnym czasie łączę etat z rozwijaniem własnego biznesu. Mimo to znajduję czas na GT i inne obowiązki.
Uważam się za osobę dojrzałą, z nieco innym spojrzeniem na świat, mogę to nazwać kreatywnością i patrzeniem poza szablon, co w moim odczuciu jest atutem. Największy plus? Unikam konfliktów i staram się rozwiązać problem, zanim zacznie eskalować. Największy minus? Zdarza mi się zapomnieć o obowiązkach albo przełożyć je na później.
Dziękuję za poświęcony czas i mam nadzieję, że dostanę szansę żeby pokazać, co potrafię.

[Obrazek: tumblr_o43c6cZZjn1ufetcyo1_500.gif].

RE: Podanie na dyrektora służb ratunkowych - Damian - 06-25-2026

Może i nie można mu ufać w kwestii pożyczonych pieniędzy, ale myślę, że można mu ufać, że poprowadzi należycie tą frakcję. Jestem na tak.

Wątek Podanie na dyrektora służb ratunkowych został przeniesiony do archiwum. - PowerSide - 06-25-2026

Temat został przeniesiony do archiwum.